Misteriozna “blockchain tvrtka” nedavno je kupila 62% zemljišta Industrijskog parka u blizini grada Reno, Nevada, SAD. Veličina zemljišta je 67.000 jutara (oko 24 milijuna m2). Zemljište je kupljeno na Tehoe / Reno Industrijskom Centru, također domu poznate masivne Tesla tvornice. Teslina “Gigafactory” je površinom najveća građevina na svijetu, veličine 540.000 m2.

Blockchains, LLC kupio je zemljište veličine poput 600 nogometnih igrališta. Iako još nema nikakvih obavljenih planova kako će taj prostor biti iskorišten, možemo biti sigurni da se gradi nešto veliko.

ŠTO JE BLOCKCHAINS LLC?

Logo Blockchains LLC komapnije

Sama tvrtka se čini pomalo… misteriozna. Web stranica se čini suhoparna, tamo su izložene osnovne informacije što je blockchain, svoj interes u Dapps i Ethereum, te da su u procesu širenja. Blockchains, LLC je istraživačka grupa koja se fokusira na razvoj Ethereuma. Ugovor je sklopljen za cijenu od 175 milijuna $ te je plaćen gotovinom.

Prema službenoj Blockchains.com web stranici, misija tvrtke je:

Naši projekti se fokusiraju na financijske usluge, razvoj softvera za decentralizirane aplikacije (Dapps) temeljene na Ethereum platformi te rješenja za kreiranje jedinstvenog identiteta. BLOCKCHAINS služi kao ulagač i razvijatelj platforma za novu generaciju tehnologija mijenjajući način na koji pojedinci i tvrtke međusobno komuniciraju.

TAHOE / RENO INDUSTRIJSKI PARK

Tahoe / Reno Industrijski Park (TRI) je velik dio zemlje odmah izvan grada Reno u Nevadi. Postao je glavno tehnološko srediste koje čine kompanije poput Google, Tesla i sada Blockchains LLC. Još oko 100 tvrtki postoji u parku, uključujući Walmart, FedEx i Switch.

Geografski gledano, nalazi se u idealnom području zbog neposredne blizine I-80. To je autocesta koja služi kao žila kucavica SAD-a jer povezuje sjevernu i južnu obalu. Također je u neposrednoj blizini željeznica Union Pacific Rail te I-5 autocesta. Svega 35 km dalje je i Reno Internacionalni Aerodrom.

ZAŠTO BAŠ RENO?

Stopa nezaposlenosti na području Rena jest gotovo 12%. Zbog toga, grad je odlučio poticati ostale vrste industrija poput opskrbnih te tehnoloških industrija. Zbog velikog prostora te suhe klime, to je idealno područje za pohranu podataka i elektroniku.

Uistinu, činjenica je da se dogodio tehnološki preporod u cijelom središnjem  području SAD-a. Wyoming se također proglasio kao “Nebesa za Blockchain”. Jeftina struja, jeftina zemljišta i velika količina optičkih kablova čine središnji SAD odličnom lokacijom za tehnološku industriju. Treba napomenuti kako je porez na blockchain / kripto industriju ilegalan u saveznoj državi Nevadi.

PRETPOSTAVKE

Budući da nije bilo službenih objava za što će se iskoristiti toliki prostor, preostaje nam samo nagađati. Hoće li to biti ogromno postrojenje za mining? Vjerojatno ne, ali i to je moguće. Ovakav prostor je pogodan za obnovljive izvore energije, čime bi mining sigurno bio isplativ.

Možda se radi o nekom većem projektu? Poput blockchain grada? Tesla i Google su tamo. Lance Gilman, jedan od vlasnika TRI, potaknuo je ideju kada je priča prvi put izašla u “Nevada News Makers“. Evo nekoliko izjava Gilmana iz te priče:

To je poprilično široko područje. Gledajući područje sa visine od 4000 metara, vjerujem da vizualiziraju projekt koji će u potpunosti prikazivati mogućnosti blockchain tehnologije.
Sa gledišta rezidentalnog projekta on bi mogao obuhvatiti 4000 stambenih jedinica i apartmana, zajedno sa šoping centrom. Potpuna kibernetska zajednica temeljena na blockchain tehnologiji.
Kupili su veliko zemljište odmah uz autocestu (Interstate-80). Zbog takve blizine putnici bi mogli vidjeti hotele, restorane, odmorišta… Te naravno, sve temeljeno na blockchain tehnologiji.

Možda niste znali, no već je postojao plan da se u području Tahoe Reno Industrijskog Parka izgradi tzv. “Emerald City“. Projekt nikad nije proveden, no kako sada već tisuće ljudi radi u parku, ta ideja bi mogla ponovno zaživjeti. S vremenom ćemo vidjeti koji su planovi te misteriozne kompanije.

Komentiraj

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.