Kriptovalute i inicijalne ponude tokena (ICO) su jako ograničene regulacijom u Kini. No postoji mogućnost da će donošenjem novih regulacija u 2018.g., završiti zabrana ICO-ova. Informacija dolazi od potpredsjednika Pravnog fakulteta kineskog Narodnog sveučilišta, prof. Yang Dong.

NOVE REGULATIVE – UKIDANJE ICO ZABRANE?

Južnoazijski Blockchain Summit je važan događaj za kripto-zajednicu. Profesor Yang DOng je tijekom rasprave izjavio da vjeruje kako trgovanje kriptovalutama i zabrana ICO neće vječno portajati.

Kada je Kina odlučila zabraniti ICO, vrijednost tržišta je pala za skoro 50%. Bitcoin, koji je prethodno događaju vrijedio 5000$ pao je na skoro 3000$. Kina se odlučila na takvu radikalnu odliku zbog činjenice da je mnogo ICO prijevara te kreirana sa namjerom krađe novaca. Zato su svi ICO-ovi bili natjerani da vrate primljena sredstva investitorima.

Yang, koji je ujedno i direktor Centra za Financijsku Tehnologiju je također izjavio:

Dobrim ICO projektima će se dopuštati da se razvijaju u pravnim i kontroliranom okružju, umjesto da se primjenjuje jednokratno rješenje ta sve. Kineski regulatorni odbor za obveznice bi mogao lansirati crowdfunding pilot projekt u skoroj budućnosti, koji bi dao priliku za pokretanje ICO uz odgovarajuću regulativu.

Kinom također kruže glasine da rudari neće moći nastaviti sa svojim aktivnostima. No prema lokalnim medijima, glasine o zabrani rudarenja kriptovaluta su lažne, sa ciljem širenja straha u kripto-zajednici kako bi se utjecalo na cijenu. Lokalne vlade iz nekoliko provincija čak potiču rudarske aktivnosti u industrijskim parkovima. Rudari ne stvaraju zagađenje, ne ometaju ljude u tom području i ne traže zajmove od strane vlade.

Ali Kina nije jedino tržište koje pati zbog striktnih regulacija. Južna Koreja se često spominje zbog mogućih regulacija koje mogu direktno utjecati na trgovanje kriptovalutama i srodne aktivnosti.

Važno je pratiti kakve regulacije će se provesti u Kini i kako će funkcionirati ICO u zemlji koja je ujedno i jedno od vodećih središta za kriptovalute.

 

Komentiraj

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.