Ovo je kratak svakodnevni pregled novosti iz svijeta kriptovaluta. Budući da je teško ažurno pratiti tržište te novosti u svijetu kriptovaluta, nastojati ćemo u nekoliko rečenica izdvojiti najvažnije vijesti u danu.

SUBOTA, 31. OŽUJAK 2018

DOVRŠEN DRUGI TELEGRAMOV ICO

Izvor: https://www.newsbtc.com/2018/03/30/telegram-complete-second-ico-raising-1-7-billion-a-third-ico-may-be-on-the-horizon/

U drugoj rundi Telegramovog ICO-a tvrtka je prikupila dotanih 850 milijuna dolara, čime je ukupan iznos prikupljenog novca dosegao 1.7 milijardi dolara. Štoviše, također se spominje da bi se mogao lansirati i treći ICO. Telegramova kriptovaluta, GRAM, cilja na visoke brzine transakcija koristeći inovativni multi-blockchain pristup. Koji će biti finalni cilj ovog projekta i GRAM tokena, ostaje pričekati pa vidjeti.

POLA ALOKATORA RESURSA NEMA MIŠLJENJE O KRIPTOVALUTAMA

Izvor: https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-03-29/almost-half-of-fund-allocators-don-t-know-what-to-make-of-crypto

Čak polovica institucija za alokaciju sredstava nema mišljenje o kriptovalutama. Ovaj podatak dolazi iz ankete provedenoj na Context Summit konferenciji u Miamiju. Dok gotovo 50% ispitanika nije imalo neko konkretno mišljenje o njima, 27% ispitanika ih smatra kao moguće legitimno sredstvo razmjene, dok ih 26% smatra prijevarom. Ova vijest je objavljena na portalu Bloomberg, paralelno sa vijesti da SEC proučava kripto-investicijske fondove.

INTEL UNAPREĐUJE RUDARENJE

Izvor: https://bitcoinmagazine.com/articles/intel-releases-patent-new-cryptocurrency-mining-accelerator/

Intel je patentirao novi akcelerator za rudarenje kriptovaluta. Patent je nazvan “Bitcoin Mining Hardware Accelerator with Optimized Message Digest and Message Scheduler Datapath” te je inicijalno priložen još u rujnu 2016. godine. Cilj ove inovacije jest smanjenje utroška energije prilikom rudarenja kriptovaluta za čak 35%.

CISCO PATENTIRAO NOVI BLOCKCHAIN PROTOKOL

Izvor: https://cointelegraph.com/news/cisco-developing-confidential-communications-via-blockchain-in-patent-filing

Cisco razvija protokol za povjerljivu komunikaciju temeljenu na blockchainu. Ovu vijest je razotkrio patent koji otkriva kako svjetski vođa za IT i mreže istražuje mogućnosti povjerljive grupne komunikacije putem blockchaina. Ovaj patent se nadovezuje na prošle novosti, kada je Cisco predložio korištenje blockchaina za umrežavanje Internet of Things uređaja.

NEWEGG PRIMA BITCOINE U KANADI

Izvor: https://bitcoinmagazine.com/articles/newegg-accept-bitcoin-payments-canadian-customers/

Newegg će primati plaćanja Bitcoinima od svojih kupaca iz Kanade. Newegg je web stranica za kupovinu različite robe koja nastoji konkurirati Amazonu, te stoga proširuje svoje metode plaćanja za kanadske državljane. Odlučili su se uvesti Bitcoin sada kad se smanjila varijacija u cijeni u odnosu na nekoliko prehodnih mjeseci. Koristiti će BitPay platformu kako bi primali Bitcoin transakcije u Kanadi, kao što već primaju u SAD-u.

REQUEST NETWORK LANSIRAO MAINNET

Izvor: https://blog.request.network/request-network-project-update-march-30th-2018-request-network-is-live-ad3cbf615ae1

Request Network je lansirao svoj mainnet na Ethereumu. Ova beta verzija omogućava korisnicima da šalju / primaju plaćanja putem kriptovaluta. Iako inicijalno pokrenut na Ethereum mreži, tim iz Request Networka tvrdi da će proširiti funkcionalnost i na ostale blockchaine. Otkad je uključen mainnet i Request Network Payments web aplikacija također postala dostupna za javnost.

IOTA TESTIRA DIGITALNE ID U TAIPEIJU

Izvor: https://www.theindependentrepublic.com/2018/03/30/iota-miota-starts-testing-digital-ids-in-taipei/

IOTA kreće sa testiranjem digitalnih identiteta u Taipeiju. IOTA je njemačna neprofitna organizacija koja razvija istoimenu kriptovalutu. Ovaj projekt je rezultat zajdničkog truda IOTA tima i Taiwanske tvrtke BiiLabs. Projekt se ne oslanja na blockchain tehnologiju, već na revolucinarnu alternativu zvanu “Tangle“.

SEOUL POKREĆE VLASTITU KRIPTOVALUTU

Izvor: https://cointelegraph.com/news/seoul-mayor-aims-to-launch-capitals-own-crypto-establish-better-environment-for-blockchain-startups

Gradonačelnik Seoula planira lansirati kriptovalutu grada. Smatra se da je ova inicijativa pokušaj uspostavljanja boljeg okruženja za nove IT tvrtke, konkretno blockchain startupe. Kriptovaluta će se navodno zvati “S coin”, a gradonačelnik Seoula Park Won-soon pomaže u pripremanju za legalna pitanja i fundacije.

HAVAS BLOCKCHAIN

Izvor: https://coinjournal.net/havas-group-launches-havas-blockchain/

Havas Group pokreće Havas blockchain. Havas je jedna od najvećih svjetskih komunikacijskih tvrtka, a nedavno su najavili namjeru istraživanja blockchain tehnologije. Havas blockchain je predviđen kao sustav za komunikaciju namjenjen poduzetnicima i tvrtkama involviranim u srodne tehnologije.

TRON USKORO LANSIRA TESTNET

Izvor: https://ripplenews.tech/2018/03/30/tron-announces-test-net-launch-just-time/

Tron najvaljuje da će testnet biti lansiran na vrijeme kao što je predviđeno. Lansiranje mreže za testiranje se smatra važnim razvojnim korakom za Tron jer obično to znači lansiranje velikog projekta. Torn je također nedavno i zakupio ikonski promotivni porostor na Times Square, dokazujući svoju financijsku snagu.

Komentiraj

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.