Ovo je kratak svakodnevni pregled novosti iz svijeta kriptovaluta. Budući da je teško ažurno pratiti tržište te novosti u svijetu kriptovaluta, nastojati ćemo u nekoliko rečenica izdvojiti najvažnije vijesti u danu.

PETAK, 30. OŽUJAK 2018

MAILCHIMP ZABRANJUJE KRIPTOVALUTE

Izvor: https://www.newsbtc.com/2018/03/30/mailchimp-jumps-on-the-crypto-related-adds-ban-wagon/

MailChimp zabranjuje oglase vezane uz kriptovalute. Ovaj zabrana je uslijedila ubrzo nakon što su Twitter, Facebook i Google primjenili slične zabrane. U zabrani stoji da se neće dopuštati oglašavanje vezano uz “prodaju, transakcije, razmjenu, pohranjivanje, oglašavanje ili proizvodnju kriptovaluta ili iCO-ova”.

TAJLAND UVODI POREZ NA KRIPTOVALUTE

Izvor: https://asia.nikkei.com/Politics-Economy/Economy/Thailand-s-military-regime-plans-to-tax-cryptocurrencies

Militaristički režim Tajlanda razmatra regliranje tržišta kriptovaluta uvođenjem novih poreznih zakona na kriptovalute i digitalne tokene. Novi zakon predviđa porez od 7% na svaku transakciju kriptovalutama te dodtano 15% poreza na bilo kakvu kapitalnu dobit. Ovakve mjere će samo dodtno pojačati jačinu i važnost Singapura kao vođe u sektoru kriptovaluta.

MONERO I SIACOIN PROTIV BITMAIN ASIC-a

Izvor: https://usethebitcoin.com/monero-and-siacoin-to-work-against-bitmains-asic-miners/

Monero i Siacoin se protive Bitmainovim ASIC minerima. Monero je objavio nekoliko članaka u kojima naglašava insolventnost novog Bitmain Antminer X3. Glavni razvojni programer Monera, Riccardo Spagni, je putem Twittera pojasnio zašto Antminer X3 nije prikladan za Monero. Suprotno Moneru, SIacoin je nakon puno debata odlučila da su novi X3 mineri ipak primjenjivi.

LANSIRANA APLIKACIJA OASIS.DIRECT

Izvor: https://medium.com/makerdao/announcing-oasis-direct-instantly-transfer-eth-for-mkr-dai-8cccec81688e

OasisDEX lansira aplikaciju pod nazivom “Oasis.Direct”. Radi se o aplikaciji za decentralizirano trgovanje koje omogućuje korisnicima promjene Ethereuma za MKR i Dai stablecoin. Aplikacija je dizajnirana sa fokusom na bzinu, fluidnost i trenutačnu promjenu za DAI ili MKR kriptovalute, bez ikakvih sakrivenih provizija. Očekuje se da će u budućnosti biti podržano više kriptovaluta.

NOVA PARTNERSTVA REQUEST NETWORK-a

Izvor: https://www.investinblockchain.com/request-network-partnership/

Request Network objavljuje nova partnerstva. Kriptovaluta dizajnirana kao osnova platforme za plaćanja kriptovalutama je najavila partnerstva sa tvrtkama PwC i Francophone Africa. Ova partnerstva se nadodaju dgoj listi koju čine Kyber Network, Bee Token, Aragon, Civic i Filecoin. Request Network ponekad nazivaju “Paypal 2.0” zbig činjenice da podržava plaćanje kako pomoću Bitcoina, tako i putem ERC20 tokena.

RUDARENJE U STUDENTSKIM DOMOVIMA

Izvor: https://nypost.com/2018/03/29/college-students-using-schools-free-electricity-to-mine-bitcoin/

Studenti koriste besplatnu struju fakulteta za rudarenje Bitcoina. Joey Dilliha je 18-godišnji brucoš na Western Kentucky sveučilištu koji zarađuje 30$ tjedno ostavljajući svoj Bitman Antmier cijelo vrijeme upaljenim u sobi u domu, iskorištavajući besplatnu struju studentskog doma. Dilliha je kupio Antminer za 250$ te ubrzo stigao do profita od 180$. Treba napomenuti da su neka svučilišta te studentski domovi, poput Stanforda, zabranili ovakve radnje.

Komentiraj

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.