Ovo je kratak svakodnevni pregled novosti iz svijeta kriptovaluta. Budući da je teško ažurno pratiti tržište te novosti vezane uz kriptovalute, nastojati ćemo u nekoliko rečenica izdvojiti najvažnije vijesti u danu.

PETAK, 06. TRAVANJ 2018

PRVA BITCOIN APLIKACIJA KOJA KORISTI LIGHTNING MREŽU

Izvor: https://www.coininsider.com/eclair-lightning-network-android-app/

Objavljena je prva Bitcoin aplikacija koja koristi Lightining mrežu za korisnike Android uređaja. Radi se o aplikaciji zvanoj “Eclair Wallet” koji razvija tehnološka startup firma ACINQ. Ovo predstavlja važan korak u povećavanju popularnosti Lightining mreže koja je, podsjećamo, lansirana u ožujku.

LANSIRAJU SE COINBASE VENTURES

Izvor: http://uk.businessinsider.com/coinbase-launching-venture-fund-2018-4

Coinbase Ventures je projekt istoimene burze, a namjenjen je isključivo tvrtkama iz područja kriptovaluta, čak i samoj konkurenciji Coinbase kompanije. Radi se o fondu iz kojeg bi se financirale različite startup tvrtke vezane uz tehnologiju kriptovaluta. Coinbase Ventures će biti otvoreni ovog tjedna, te se očekuju prve investicije u različite blockchain projekte.

JAPAN OBJAVIO UVJETE ZA ICO

Izvor: https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-05/japan-plans-first-step-toward-legalizing-initial-coin-offerings

U Japanu su izdane prvi uvjeti za provođenje ICO-a. Ovaj set pravila je izradila grupa oformljena od strane vlade, te ona predstavljaju korak prema legalizaciji Initial Coin Offeringa. Ovakav postupak je u jakoj suprotnosti u odnosu na poduzete mjere u Južnoj Koreji i Kini. Ovaj izvještaj također označuje ICO kao financijske obveznice, dodatno razjašnujući ICO sa zakonske strane.

BLOCKCHAIN UVEDEN U DRŽAVNI ZAKON

Izvor: https://cointelegraph.com/news/arizona-blockchain-bill-signed-into-state-law

Blockchain je u saveznoj državi Arizona uveden u državni zakon. Ovime se omogućuje korporacijama pohranjivanje i dijeljenje podataka kroz distribuiranu javnu knjigu (eng. ledger). Zakon je upisan od strane guvernera Douga Duceya. Zakon HB 2603, je izglasan od strane Predstavničkog doma Kongresa u Arizoni sa 56 glasova za i samo 3 protiv. Smatra se da će ovaj potez potaknuti vladajuća tijela drugih saveznih država SAD-a na razmatranje sličnih prijedloga.

VERGE TIM U SANACIJI NASTALE ŠTETE

Izvor: https://cryptovest.com/news/verge-xvg-controls-damage-after-rogue-mining-incident/

Tim koji stoji iza kriptovalute Verge (XVG) je u procesu saniranja štete nastale tijekom nedavnog 51% napada. Vrijednost kriptovalute je naglo pala za 20% na dan napada zbog lažne “rudarske aktivnosti”. Verge sada nastoji učiniti mrežu otpornijom na buduće napade pomoću novog Qt novčanika. Sutra će biti objavljeni dealji koliko je točno XVG tokena ukradeno.

BITCOIN.COM DIJELI BESPLATAN BITCOIN CASH

Izvor: https://free.bitcoin.com/

Web stranica bitcoin.com će distribuirati besplatno manje iznose Bitcoin Cash (BCH) kriptovalute. Ovo je potez kojime se želi povećati popularnost njihovog službenog Bitcoin.com novčanika. Inicijativa nazvana “the Faucet” (hrv. slavina) također želi pokazati iskoristivost BCH kao valute. U trenutku pisanja, više od 80.000 ljudi se prijavilo na listu za distribuciju.

OPENBAZAAR OBJAVIO RAZVOJNI PLAN

Izvor: https://www.openbazaar.org/blog/openbazaar-2018-roadmap/

OpenBazaar platforma je objavila razvojni plan za 2018. godinu. Ovo je očekivan postupak nakon velikog ažuriranja na OpenBazaar 2.0 prošle godine. Novi razvojni plan uključuje integraciju novih platforma, čime se seli sa isključivo stolnih računala na smartfone i općenito web preglednike. Također j najavljena bolja podrška za razvojne programere, čime se natoji potkanuti daljni i još brži razvoj.

Komentiraj

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.