Ovo je kratak svakodnevni pregled novosti iz svijeta kriptovaluta. Budući da je teško ažurno pratiti tržište te novosti vezane uz kriptovalute, nastojati ćemo u nekoliko rečenica izdvojiti najvažnije vijesti u danu.

PONEDJELJAK, 16. TRAVANJ 2018

COINBASE PREUZIMA CIPHER BROWSER

Izvor: https://techcrunch.com/2018/04/13/coinbase-acquires-decentralized-app-browser-wallet-cipher-browser/

COinbase je najavio da će preuzeti Cipher Browser. Radi se o decentraliziranom novčaniku i web pregledniku za Ethereum blockchain. Coinbase plania kombinirati tehnologiju Cipher Browsera sa i vlastitog decentraliziranog mobilnog web preglednika zvanog Toshi. Vjerojatno će nadogradnje iz Cipher Browsera ugraditi u Toshi browser.

BLOCKCHAIN PROTIV LAŽNIH IDENTITIETA?

Izvor: https://www.coindesk.com/mastercard-eyes-blockchain-fighting-fake-identities/

Mastercard razmatra korištenje blockchaina kao sredstvo borbe protiv lažnih identitieta. Ova vijest dolazi zbog objave patenta od strane Mastercard kompanije koji bi omogućio Mastercardu da točnije potvrđuje identitete. Također i banka Emirates NBD planira integrirati blockchain tehnologiju u izdavanje čekova kako bi se minimizirale krivotvorine.

LEGALIZIRANA PETRO KRIPTOVALUTA

Izvor: http://bitcoinist.com/venezuela-decree-accept-petro-legal-tender/

Venezuela je priznala Petro kriptovalutu kao legalno sredstvo razmjene. To znači da sve transakcije koje uključuju Petro vladine institucije države Venezuele moraju prihvatiti. Počevši od 9. travnja, svaka vladina institucija će imati 120 dana da uredi poslovanje kako bi ispoštovala navedenu odluku.

McCANN AGENCIJA IMA PRVOG BLOCKCHAIN KLIJENTA

Izvor: https://coingeek.com/mccann-inks-deal-first-blockchain-company-job-com/

Svjetski poznata reklamna agencija McCann dobila je svog prvog klijenta iz blockchain svijeta. Radi se o platformi za pronalazak poslova, job.com. Job.com je vodeća platfoma za pronalazak poslova sa više od 60 milijuna korisnika, a koristiti će blockchain kao ptporu svoje platforme. McCann agencija je zadužena za glavno promicanje Job.com brenda, a platforma će biti puštena u pogon ove godine.

NESTALO 3.5 MILIJUNA $ SA INDIJSKE BURZE

Izvor: https://www.ft.com/content/1322c948-3f03-11e8-b9f9-de94fa33a81e

Ustanovilo se da nedostaje oko 3.5 milijuna dolara na indijskoj burzi Coinsecure. Iz sjedišta burze sumnjaju da je jedan od zaposlenika ukrao oko 438 Bitcoina, što bi značilo da se radi o dosad najvećoj pljački virtualnih valuta u Indiji. Coinsecure je obećao da će njihovi klijenti biti isplaćeni putem osobnih fondova ove burze te da ova pljačka neće utjecati na njihove račune.

RIPPLE ŽELI BOLJE DEFINIRANU REGULATIVU

Izvor: https://www.newsbtc.com/2018/04/16/ripple-urges-uk-regulators-to-strike-a-balance-for-cryptocurrencies/

Iz tvrtke Ripple javno traže regulatore Ujedinjenog Kraljevstva da poštuju zahtjeve obje strane. Ovime se nastoji potkanuti regulatore kako bi slijedili primjere Japana, kreirajući propise koji bi bili u skladu sa poslovanjem postojećih tvrti, ali i traženih zakonskih obveza. Uz veću regulativu, koja ne bi narušila poslovanje postojećih tvrtki koje posluju kriptovalutama, potaknula bi se sigurna i legalna ulaganja u tehnologiju kriptovaluta.

Komentiraj

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.